Hoppá Bisztró

Azt eddig sem rejtettük véka alá, hogy nem csak egy jó burgerező tudja megdobogtatni a szívünket, hanem minden olyan helyet szívesen kipróbálunk, ahol egy jó kis gasztroélmény ígérkezik. Nem csoda, hogy megkordult a pocakunk, amikor megtudtuk, hogy a Bamba Marha csapata ezúttal egy bisztróval rukkol elő. Ahogy megnyitottak, mi fel is kerekedtünk, hogy HAMM teszteljük a Hoppá Bisztrót 🙂

Az Andrássy úton, igazán impozáns környezetben találjuk az éttermet. A belső enteriőr modern és minimalista, így tökéletes helyszín akár egy romantikus vacsorának, egy üzleti ebédnek vagy egy baráti találkozónak. Mindemellett igazi melegséget áraszt és kedves a fogadtatás, úgyhogy tényleg jó érzés ide betérni 🙂

Az étlapon többségében magyaros fogásokat találtok, de nem a klasszikus, hanem igazán izgalmas, újragondolt verzióban egy kis franciás felhanggal. És nem csak az étlapot érdemes böngészni, hanem a táblán is hétről hétre megújuló, isteni fogásokat találunk. Ha pedig nem autóval érkeztek, érdemes a finom fogások mellé egy-egy pohár bort vagy kézműves sört is elfogyasztani, csak hogy teljes legyen a gasztroélmény 🙂 🙂 🙂

Előételnek egy kacsalevesre és egy kacsamáj brülére esett a választásunk.

A kacsamáj brülé krémességét isteni kápia paprika karamell és zöld olaj egészítette ki. Ráadásul mindehhez finom meleg kalács is érkezett. Ha egész este csak ezt esszük, mi már akkor is nagyon elégedettek lettünk volna, de ez még csak a kezdet volt 🙂

Kacsamáj brülé
Kacsamáj brülé

A kacsaleves korianderrel, roppanós zöldségekkel, zellerrel, isteni puha kacsahusival, házi tésztával és picit pikáns ízvilágával igazi lélekmelegítő. Ha a téli hóesésben sétáltok az Andrássy úton és egy kis melegségre vágytok, ez a leves telitalálat. Imádni fogjátok 🙂 ahogy mi is 🙂

Kacsaleves

A tábláról a séf ajánlatai közül választottuk az egyik főételt: egy vaddisznóragut. Az igazi erdei ízvilágú gombás vaddisznóragu fincsi házi tésztával érkezett. Az ízharmónia tökéletes volt, ahogy a tészta állaga és a szaftosság is 🙂

Vaddisznóragu

Ha már újragondolt magyar ízekre lett hangolva az étlap, nem hagyhattunk ki egy igazi klasszikust, a csirkepaprikást. És mennyire jó választás volt. A tálalás igazán modern, az ízek pedig igazán magyarosak. Tökéletesen szaftos csirkecomb, rengeteg szaft, specli, tejföl és uborka. Ahogy becsuktam a szemem, rögtön eszembe jutott gyerekkorom vasárnapi ebédje Anyukám csirkepaprikásával és ubisalijával 🙂 🙂 🙂 

Csirkepaprikás
Csirkepaprikás

Persze a desszertet sem hagyhattuk ki. Egy nemzetközi és egy magyar klasszikust választottunk. 

A creme brülée a nemzetközi konyha egyik klasszikus desszertje, úgyhogy mindenki tudja, milyennek is kell lennie. Ahogy a Hoppá Csapata is tudja és tökéletesen el is készítik. Krémes belső, roppanós külső egy kis levendulás meggyes fagyival megfűszerezve 🙂

Creme brülée

Ha van valami mákos desszert az étlapon, Hamm Peti rögtön ráveti magát, úgyhogy egyértelmű volt mit választunk még 🙂 Az étlapon Mák néven szerepel és ahogy megkaptuk a tányért, nem tudtuk, hogy a zseniális tálalás alatt milyen desszert rejtőzik. Aztán az első kóstolásra egyszerre kiáltottuk: mákos guba 🙂 🙂 Imádtuk ezt az újragondolt verziót a mákos fagyival és a papírvékonyságú alma szeletekkel 🙂

Mák
Mák

Összességében számítottunk arra, hogy nem maradunk éhen, de Hoppá, ez aztán igazán szuper vacsi volt 🙂 Úgyhogy gyertek bátran HAMMolni Ti is 🙂

Hoppá Bisztró

1061 Budapest, Andrássy út 34.