Napsütés, csodás kilátás és zseniális ételek. Ezt mi sem hagyhattuk ki.
Úgyhogy felkerekedtünk és meglátogattuk a tatai Öreg-tó partján a Platán Éttermet, ahol Pesti István séf és csapata alkotja meg a zseniális fogásokat.
A terasz közvetlenül az Öreg-tó partján van, ha szép idő van, mindenféleképpen érdemes itt helyet foglalni, mert tényleg pazar a kilátás. Mi is így tettünk. Szerencsére nem csak a kilátás pazar, hanem az ételek is. Minden fogás tökéletesen elkészítve és tálalva, de ez természetes egy Michelin csillagos séftől ?
És most nézzük a menüt:
Előételek:
- Füstölt merlúza + karfiol + zöldalma + kókusz
- Szilva + gomba + zab
Főételek:
- Csonton sült kacsamell + sült endívia + füge + shizo levél + vad rizs
- Harcsa fasírt + turbolya velouté + babok
Desszert:
- Körte + csokolédé