Borkonyha

Ha már házassági évfordulónk volt, és persze éhesek is voltunk, megleptünk magunkat egy ebéddel a Borkonyhában.

Minden pillanat megérte. A kiszolgálás kedves és 100%-ig profi. Az ételek pedig olyanok, mint egy-egy tökéletesen megkomponált műremek. A tálalás, az ízek, a harmónia mind teljesen lenyűgözött bennünket. Nem véletlenül van ott az a Michelin csillag már 2014 óta.

A fogások mellé pedig mindenféleképpen érdemes egy-egy pohár bort vagy pezsgőt is elfogyasztani, hiszen, ahogy azt az étterem neve is mutatja, kiváló borlapról tudtok válogatni.

Amíg vártuk az előételt, 3 féle friss házi kenyérrel (fahéjas-mazsolás, tintahal tintával színezett, illetve köményes) és házi zakuszkával kezdték bemelegíteni az ízlelőbimbóinkat a ránk váró ebédre ?

Házi kenyér
Zakuszka

És megérkeztek az előételek is:

Sütőtök mákos piskótával és parmezán ropogóssal.

Durbincs savanyított retekkel és íróval.

Sütőtök mákos piskótával és parmezán ropogóssal
Durbincs savanyított retekkel és íróval

Főételnek Peti szarvasgerincet választott céklatextúrákkal és tormás tejföllel, én pedig, csak, hogy maradjak a halas vonalon, fogas rizottót gombával. Természetesen minden tökéletes volt: aminek ropognia kellett, az ropogott, aminek omlósnak és szaftosnak kellett lennie, az omlós és szaftos volt, aminek pedig krémesnek és lágynak kellett lennie, az krémes és lágy volt.

Szarvasgerinc céklatextúrákkal
Fogas rizottó gombával

Ezek után még két desszerttel is kényeztettük magunkat: őszi almával és fekete ribizlis túró rudival.

Őszi alma
Túró rudi

Minden falatot imádtunk, úgyhogy biztos vissza fogunk még térni ide ?

 

Borkonyha

1051 Budapest, Sas utca 3.