Hoppá! Bistro

Végre, végre, végre! Eddig sem titkoltuk, hogy nagy kedvencünk az Andrássy úti Hoppá! Bistro és most végre a pandémia miatti kényszerpihenő után újra megnyitottak.

Gyorsan be is ugrottunk egy vacsira és örömmel nyugtáztuk, hogy minden maradt ugyanazon a magas színvonalon, amit megszoktunk. Az étlap frissült, de az ételeket továbbra is Irtó Márton séf alkotja meg kiváló alapanyagokból, úgyhogy biztosak lehetünk abban, hogy nem csak a hasunk, de a szemünk is jól fog lakni 🙂 Jancsa Jani pedig kulináris vezetőként szintén garancia arra, hogy nem fogunk éhesen távozni. 

A Hortobágy Angus neve burger fronton már nem ismeretlen, hiszen többek között a Bamba Marha burgereket is kérhetjük már a hazai angus hússal. A Hoppá! étlapján viszont már steak formájában is megkóstolhatjuk, milyen az igazi magyar marha. Szóval első sorban ezeket a steak-eket szerettük volna tesztelni, de ha már ott voltunk nem mondtunk nemet az előételre és a desszertre sem 🙂

Már az előző étlap előételei közül is nagy kedvenc volt a kacsamáj. Most egy picit újragondolva parféként érkezett, de az isteni kápia paprikás krém, a zöld olaj és a kalács szerencsére ugyanúgy megmaradt. Aligha tudnánk jobb előételt elképzelni, mint ez a csodásan krémes kacsamáj az édes kápia paprika krémmel és a pirított kaláccsal.

A tábláról érkezett a másik előétel, a bresaola. Ez a fogás akár egy könnyű esti vacsorának is beillene: isteni bresaola sonka, alatta padlizsános, olivás ragu, hozzá pedig pirított rozskenyér. Szinte már Olaszországban éreztem magam 🙂

Most pedig jöhetnek a már beharangozott Hortobágy Angus steakek. 

Az állandó étlapon kapott helyet egy rib eye steak. A hűs eszméletlenül finom és szaftos, mellé pedig tökéletes a konfitált burgonya és füstölt hagyma krém.

A táblán is szerepelt egy steak, méghozzá egy bélszín. Egy csodás 2-3 cm vastag eszméletlenül ízes bélszín. Mellé pedig édesburgonya püré, baton és chips valamint cseresznye került a tányérra. Nemcsak szép, de igazán isteni is volt.

Mindkét főételt kóstolva azt hiszem, bátran ki lehet jelenteni, hogy a Hortobágyon legelő marhák húsa is felveszi a versenyt a külföldről érkező társaival szemben. Szóval bátran kóstoljátok meg 🙂

Természetesen a vacsora zárásaként nem maradhatott ki a desszert sem. Az állandó étlapról érkezett mindkettő: egy csokoládés kókuszos maracuja-s csoda és egy áfonyás túrógombóc tejfölhabbal. 

Azt hiszem, nem mondok újdonságot, hogy ide még visszatérünk 🙂 Ha pedig Ti is egy isteni ebédre vagy vacsira vágytok egy hangulatos helyen, akkor ugorjatok be a Hoppá!-ba 🙂

Hoppá! Bistro

1061 Budapest, Andrássy út 34.