La Movida

Egy csipet hamisítatlan latin életérzés a Dohány utcában. Ez a La Movida. Ahogy belépünk az ajtón, mintha hirtelen több ezer kilométert utaztunk volna és Dél-Amerika egyik nyüzsgő éttermében találjuk magunkat. A zene, az emberek, a színek, az egész miliő azonnal magával ragad és az ajtón kívül maradnak a hétköznapi gondok. A La Movida egyenlőre csütörtöktől vasárnapig várja a latin érzés szerelmeseit, sőt péntek és szombat este, ahogy bezár a konyha érkezik a DJ és indulhat a hajnalig tartó latin fiesta.

Az étlap is a kubai, chilei, perui, argentin és mexikói ízekre épül. Az autentikus ételek között megtaláljuk például a quacamole-t, a ceviche-t, a taco-t vagy akár a brazil picana-t is. Egy biztos, bármelyiket is válasszuk, nem fogunk csalódni.

Taco-k közül a marhapofás Taco De Birria-t és a mangalicás Taco De Cochinita Pibil-t kóstoltuk. Az előbbiben az isteni szaftos marha egy csipetnyi korianderrel érkezik, a másodikban pedig a mangalica hús egy kis babpürével, savanyított hagymával és ha valaki igazán tüzesen szereti, egy kis chili-vel társul. Gyönyörű színek és csodás ízek.

Taco de Birria
Tacco de Birria
Taco de Cochinita Pibil
Taco de Cochinita Pibil

A perui citrusos Leche de Tigre-vel marinált tintahalas Ceviche is telitalálat. Mellé pedig tökéletesen ropogós édesburgonya chips és csicseriborsó saláta érkezik.

Ceviche
Ceviche

Ha csak valami könnyű fogásra vágyunk a koktélok mellé, a csirkés, avokádós, póréhagymás arepas is tökéletes választás. (Az arepas szintén kukoricalisztből készülő kicsit vastagabb serpenyőben kisütött pogácsa, amit előszeretettel töltenek meg.)

Arepas

Nem szabad kihagyni a tonhal steak-et vagy a picana-t sem. A tonhalat ponzu szósszal, grillezett zöldségekkel és kubai babos rizzsel tálalnak. A picana a hegyes fartő megfelelője és brazíliában a marha legkedveltebb része. Mediumon tálalják grillezett zöldségekkel és hási hasábkrumplival.

Tonhal Steak
Tonhal Steak
Picana
Picana

Az étlapon nincs fent desszert, de szinte mindig tudnak valamilyen édességgel is szolgálni. Amikor mi ott voltunk, épp isteni citromos pitét tudtunk kóstolni.

citromos pite

Ha vonz a latin életérzés vagy szeretnétek kipróbálni Dél-Amerika ízeit (vagy épp mindkettő), akkor irány a La Movida.

La Movida

1074 Budapest, Dohány utca 36.