Lashka Tésztaműhely

A tésztás ételek szinte minden nemzet konyhájában megtalálhatók. És szerintem mindenki fel is tud sorolni minimum egy olyan tésztás ételt, amit bármikor szívesen látna a tányérján. Mi is igazi tésztaimádók vagyunk legyen szó akár egy igazi olasz spagettiről vagy egy krumplis tésztáról. Óbudán pedig meg is találtuk az igazi tészta-mennyországot, a Hammer Zoltán vezette Lashka Tésztaműhelyt.

Az összes tésztát a legnagyobb odafigyeléssel és szakértelemmel saját maguk készítik. Igazi maximalisták, egy-egy receptúrán addig dolgoznak, amíg az teljesen olyan nem lesz, mint amit elképzeltek. Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy a legjobb hazai alapanyagokat és kiváló minőségű olasz lisztet használjanak.

Az étlapon a számos olasz fogás mellett helyett kaptak igazán magyaros fogások is (mint például a túrós csusza), illetve világ más tájainak tésztás fogásai is (mint az orosz pelmenyi vagy a japán gyoza). Ráadásul nem csak helyben fogyasztásra van lehetőség, hanem a tésztákat nyers formájában meg is vásárolhatjátok és otthon el is tudjátok készíteni.

Az étlapról igazán nehéz volt választani, mert szinte mindegyiket megkóstoltuk volna, de végül nagy nehezen 4 fogásra szűkítettük a listát.

Az első egy Lashka különlegesség, a céklás ravioli volt, amit kecskesajttal töltöttek meg és zsályás vajban tálaltak. Nemcsak a tészta színe volt isteni, de az íze is 🙂

Nem tudtuk kihagyni a lazacos raviolit sem, ami fehérboros vajmártásban érkezett.

Ezután jöhetett egy igazi ízbomba, a ropogós kolbászmorzsás, spenótos pirított nudli marinált sült paprikával.

Végül a japán marhahúsos batyut, a gyoza-t sem hagyhattuk ki. Ez is hihetetlenül isteni volt és mind a batyu, mind pedig a szójaszószos mártogatós pont olyan, amilyennek egy igazi autentikus gyoza-nak lennie kell.

Azt hiszem mindenkinek van gyerekkori emléke a lekváros nudliról. Nekem mindig Nagymamám jut eszembe, ahogy az unokáknak készíti házi barack lekvárral. Egy igazi klasszikus, amit mindenféleképpen meg kell kóstolni. És nem csak azért, mert klasszikus, hanem azért is, mert a Lashka Csapatának konyhájából életem legkönnyedebb nudlija került ki. Eszméletlenül finom és légiesen könnyű.  

Ha pedig valamelyik reggel nincs kedvetek reggelit csinálni, akkor is nyugodtan vegyétek célba a Lashkát, mert 8-11 között isteni brunch fogásokból válogathattok. Többféle bevert tojás közül válogathattok, de van omlett és krumpliból vagy cukkiniből készült tócsni-gofri többféle isteni sós feltéttel. Persze az sem marad éhes, aki az édesebb fogásokat kedveli, mert van házi granola, isteni croissant lekvárral, almakompótos gofri és amikor mi ott jártunk, épp frissen sült mandulás-málnás csigát is választhattunk. Szóval reggeli terén is 10 pontosat alkot a Lashka Csapata.

Benedict tojás
Croissant narancslekvárral
Paradicsomos, mozzarellás, rukkolás krumpli tócsni-gofri
Mandulás málnás csiga

Ahol pedig ezt a tészta-mennyországot találjátok:

Lashka Tésztaműhely

1037 Budapest, Folyondár utca 22-24.