Donna Mamma Pizza Napoletana

Azt már tudjuk, hogy ha valahol Jancsa Jani neve felbukkan, abból valami jó sül ki. Szó szerint ? És szerencsére pontosan ez történt a Donna Mamma Pizza Napoletana esetében is.

Mióta Olaszországban jártunk, teljesen rajongunk az isteni olasz pizzáért. Különösen a nápolyi recept áll a szívünkhöz közel. Ezért is örültünk annyira, amikor tavaly Jancsa Jani kulináris vezetésével egy nápolyi pizzéria is megnyitotta kapuit az Astorián. A minőség a kezdetektől fogva biztosított volt, hiszen az AVPN, azaz a Nápolyi Pizzaszövetség szakmai segítségével indultak.

A nápolyi pizza a világörökség része, ezért nem is véletlen, hogy szigorú szabályok határozzák meg, milyennek is kell lennie. És nem csak az alapanyagokra, hanem az elkészítés módjára is számos előírás vonatkozik. Többek között a tészta csupán 4 összetevőből állhat (00-ás liszt, só, élesztő, víz), a pizza nem lehet 35 cm-nél nagyobb és 430-480 fokos kemencében készülhet el 60-90 másodperc alatt. Szóval annak, aki el szeretné mondani magáról, hogy igazi nápolyi pizzát készít, minden apró részletre oda kell figyelnie. A Donna Mamma profi csapatának pedig mindez sikerült, hiszen megkapták az AVPN valódi nápolyi pizza minősítését. Ez hatalmas elismerés, hiszen eddig ez Magyarországon rajtuk kívül csak egy pizzériának sikerült. Szóval hatalmas gratuláció nekik ?

De nézzük meg végre, hogy milyen is ez az isteni nápolyi pizza ? A legutóbbi pizzázásunkkor lőttünk néhány képet, hogy Nektek is meg tudjuk mutatni. ?

A helyszín az Astoria, közvetlenül a Bamba Marha Burger Bár mellett. A két hely egybe is van nyitva, úgyhogy ha az isteni pizza után még egy isteni burgert is HAMMolnátok, itt azt is lehet ?

Ahol a csoda történik 🙂

A pizzák 00-ás lisztből készülnek, ami egyenesen Torino-ból érkezik. Ezen felül tisztított vizet használnak, hogy az is olyan minőségű legyen, ami az igazi nápolyi pizzához szükséges. A paradicsomos alapot San Marzano paradicsom adja, a bivaly mozzarella pedig az olasz Campagnia régióból érkezik. A kézi nyújtásnak köszönhetően a pizza széle kívül ropog belül pedig isteni puha, a pizza közepe pedig tökéletesen vékony. És milyen csodás illatuk van. Hm… ?

Az étlapról az egyik kedvencünk a Cristina, ami egy paradicsomos alapú pizza. Erre jön a mozzarella, parmezán, extra szűz olivaolaj, rukkola és prosciutto crudo (érlelt sonka). Tökéletes íz, isteni illat, csodás színek.

Cristina

Második választásunk pedig egy Paolina volt. Nápolyi szalámi, édes pepperoni, kaliforniai paprika, bazsalikom és aszalt paradicsom tökéletes harmóniája és természetesen az elmaradhatatlan mozzarella, parmezán és extra szűz olivaolaj. Itt sem tudok mást írni, mint hogy isteni ?

Paolina

Ha Ti is szeretnétek egy igazi nápolyi pizzát kóstolni, nyomás a Donna Mamma Pizza Napoletana csapatához ? Mi tuti még párszor visszatérünk ?

Donna Mamma Pizza Napoletana

1088 Budapest, Rákóczi út 1-3