Töltő

A Wesselényi utcában van egy kis üzlethelyiség. Letisztult, minimál dizájn. De olyan brutál kolbászos szendvicset készítenek, hogy azért bármikor érdemes beugrani. Ez a Töltő.

Itt teljesen elfelejthetjük a klasszikus kolbász + kenyér + mustár kombót. Az étlapon 5 féle kolbászt találunk: shitake gombás vaddisznó, aszalt paradicsomos marha, füstölt csülkös sertés, paprikás chilis sertés és lime-os gyömbéres csirke. Ráadásul mindegyik saját készítésű, ahogy a kenyér is. De természetesen nem csak kolbász kerül a friss kenyérbe, hanem a kolbászok különleges ízvilágához tökéletesen passzoló szószok és zöldségek is. És azon felül, hogy az ízek teljesen harmóniában vannak, a kivitelezés is hihetetlenül precíz. A szendvicsek pontosan úgy néznek ki, akár a fotókon. Az összes alapanyag szinte tökéletesen egyforma méretre, formára van vágva és szinte mértani pontossággal lett elhelyezve. Ilyen fokú precizitással általában a fine dining éttermekben találkozunk. De ez nem is véletlen, hiszen Juba Benedek a fine dining világából váltott és valósította meg a saját vállalkozást.

Na de mostmár jöjjenek azok az isteni kolbászos szendvicsek:

Az Aszalt Paradicsomos Marhakolbász mellé bazsalikomos sajtszósz és rukkola került. A kolbász kívül ropogós, belül puha és szaftos, az ízesítés isteni, amit csak hangsúlyoz a szósz és a rukkola. Mindezt pedig a friss, puha házi kenyér teszi teljessé. Imádtuk ezt a kis olaszos ízvilágot.

Aszalt Paradicsomos Marhakolbász
Aszalt Paradicsomos Marhakolbász
Aszalt Paradicsomos Marhakolbász

A második áldozatunk már az ázsiai ízeket hozza: a Lime-os Gyömbéres Csirkekolbász mellé ponzu szósz (japán szójaszósz alapú szósz), retek és koriander került. Itt is minden tökéletesen készült, aminek ropognia kell, az ropog, aminek szaftosnak és omlósnak kell lenni, az pedig szaftos és omlós ?

Lime-os Gyömbéres Csirkekolbász
Lime-os Gyömbéres Csirkekolbász
Lime-os Gyömbéres Csirkekolbász

Végül a Shitake Gombás Vaddisznókolbászt is megkóstoltuk, amihez chinkiang szósz (kinai feketerizsből készült ecet) és spirulina szivacs került a puha házi kenyérbe. Zseniális. Imádtuk.

Shitake Gombás Vaddisznókolbász
Shitake Gombás Vaddisznókolbász

Az étlapon találtok egy 6. szendvicset is, ami egy Pulled Pork Szendvics. A tépett marhahús mellé rukkola, sülthagyma, csemege uborka és ontario szósz került a házi lepénybe. Ezt is leteszteltük és ez is nagyon isteni lett.

Pulled Pork Szendvics
Pulled Pork Szendvics

Ha a szendvicsek mellé még vágynátok valamire, kérhettek házi sült krumplit is. És ez is nagyon fincsi 🙂

Házi sült krumpli

Ha egy isteni kolbászos szendvicsre vágytok, a Töltő szendvicseit mindenképpen ki kell próbálnotok. Ha pedig csak otthon grilleznétek, akkor is érdemes beugrani, mert az isteni kolbászokat és szószokat már grill csomagban is haza tudjátok vinni 🙂

Mi még tuti visszatérünk, hiszen a füstölt csülkös és a paprikás chilis sertéskolbászt még meg kell kóstolnunk ?

Töltő

1077 Budapest, Wesselényi u. 31.