Papok Borozója

Balatonszőlős, a Kisgella domboldala. Csodálatos panoráma, toszkán hangulat. Ide álmodta meg és keltette életre a Papp Család a Papok Borozóját.

A családias légkör itt nem csak egy üres frázis. Az igazi autentikus berendezésben a család több generációjának emléktárgyai is helyet kaptak, így a vendég tényleg úgy érzi, mintha a Papp Család a saját otthonában látná vendégül. Amíg az ételekre várunk, érdemes jobban körülnézni és elveszni az apró részletekben ? Az ételek is az otthon ízeit hozzák, de profi és modern gasztronómiai kivitelezésben.

Az étlapról a napi ajánlatból választottunk egy igazi klasszikust: harcsapaprikást túróscsuszával. A harcsa omlós és szaftos filé formájában érkezett paprikás szósszal és tejföllel. A sütőben sült rakott túrós csusza teteje pedig olyan istenien ropogott, tökéletesen passzolt a puha, omlós textúrákhoz.

Harcsapaprikás
Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

Egy vaddisznó bélszínt is megkóstoltunk, ami pájslival és szalvétatallérral érkezett. Gyönyörűen rózsaszínre sütött bélszín került a tányérra, amit remekül kiegészített a házi pájsli (szalontüdő). A szalvétatallért sajttal sütötték, kívül ropogott, belül pedig puha volt, így nem csak tökéletes köretet adott az ételnek, de a pájsli barnamártását is ki lehetett vele tunkolni az utolsó cseppig ? És persze, hogy nem hagytuk veszni az utolsó cseppet sem, hiszen isteni volt minden falat.

Vaddisznó bélszín
Vaddisznó bélszín
Vaddisznó bélszín

Már teljesen tele voltunk, de ki kellett próbálnunk még egy igazi desszertklasszikust, a mákosgubát is. És itt sem csalódtunk. A mákosguba a vaníliasodó mellett ropogós karamellával és málna sorbet-val érkezett. Nagyon zseniális volt.

Mákos guba

Csodálatos környezet, családias hangulat, házias ízek modern köntösben. Ha erre járunk, biztos visszatérünk ?

Papok Borozója

8230 Balatonszőlős, Kisgella domboldal