Balatonszőlős, a Kisgella domboldala. Csodálatos panoráma, toszkán hangulat. Ide álmodta meg és keltette életre a Papp Család a Papok Borozóját.
A családias légkör itt nem csak egy üres frázis. Az igazi autentikus berendezésben a család több generációjának emléktárgyai is helyet kaptak, így a vendég tényleg úgy érzi, mintha a Papp Család a saját otthonában látná vendégül. Amíg az ételekre várunk, érdemes jobban körülnézni és elveszni az apró részletekben ? Az ételek is az otthon ízeit hozzák, de profi és modern gasztronómiai kivitelezésben.
Az étlapról a napi ajánlatból választottunk egy igazi klasszikust: harcsapaprikást túróscsuszával. A harcsa omlós és szaftos filé formájában érkezett paprikás szósszal és tejföllel. A sütőben sült rakott túrós csusza teteje pedig olyan istenien ropogott, tökéletesen passzolt a puha, omlós textúrákhoz.
Egy vaddisznó bélszínt is megkóstoltunk, ami pájslival és szalvétatallérral érkezett. Gyönyörűen rózsaszínre sütött bélszín került a tányérra, amit remekül kiegészített a házi pájsli (szalontüdő). A szalvétatallért sajttal sütötték, kívül ropogott, belül pedig puha volt, így nem csak tökéletes köretet adott az ételnek, de a pájsli barnamártását is ki lehetett vele tunkolni az utolsó cseppig ? És persze, hogy nem hagytuk veszni az utolsó cseppet sem, hiszen isteni volt minden falat.
Már teljesen tele voltunk, de ki kellett próbálnunk még egy igazi desszertklasszikust, a mákosgubát is. És itt sem csalódtunk. A mákosguba a vaníliasodó mellett ropogós karamellával és málna sorbet-val érkezett. Nagyon zseniális volt.
Csodálatos környezet, családias hangulat, házias ízek modern köntösben. Ha erre járunk, biztos visszatérünk ?