Eger mindig is a szívünk csücske lesz és ahányszor arra járunk, nem hagyhatjuk ki a Macok Bisztrót. Macsinka János séf és csapata zseniális műalkotásokat készítenek, mindezt csodás környezetben, az egri Vár lábánál. Minden itt elfogyasztott ebéd vagy vacsora egy igazi gasztroélmény 🙂 Ezek után, amikor a Macok csapata a Brumbrum Lényegében Büfével bővült, nem volt kérdés, hogy itt is HAMMolnunk kell 🙂
A Brumbrum egyáltalán nem került messze a nagytestvértől, sőt szinte csak egy kis terasz választja el egymástól őket. Úgyhogy a lokációban itt sincs hiba 🙂 Belépve a Macokból már megszokott vagány és színes dizájn egy sokkal mackósabb verziója fogad minket. Rengeteg az apró, felfedezésre váró és megmosolyogtató részlet 🙂 Egyszerűen nem lehet nem imádni 🙂 🙂
A hely központi eleme a látványkonyha. Igen, itt nem klasszikus éttermi konyhán, hanem a látványkonyhán készülnek a fogások, ezzel is ráerősítve a lazább bisztró jellegre.
Az étlapon a Macokhoz képest egyszerűbb fogások kaptak helyet, mint például a csirkemell supréme, az angus burger vagy a rántott szűzpecsenye, de a kivitelezés itt is pontosan ugyanolyan művészi és isteni, mint a nagytestvérnél. Itt is tuti mindenki tud kedvére választani, akár egy háromfogásos vacsiról vagy csak egy laza burgerezésről legyen szó.
Az nem volt kérdés, hogy az étlapon szereplő Angus Burgert tesztelnünk kell. Ami viszont meglepetés volt, hogy ottjártunkkor a táblán is szerepelt egy burger, a Bárány Burger, úgyhogy nem kellett sokat gondolkodnunk, mit rendelünk 🙂
A burgerek egy picivel kisebbek, mint a klasszikus társaik, de az ízek egyszerűen zseniálisak. Az Angus Burger központi eleme a tökéletesen készült, szaftos husi. Az ízével szinte nem tudtunk betelni 🙂 Ezt egészíti ki a cheddar sajt, a házi majonéz, a fahéjas ketchup és a saláta. Mellé pedig steak krumpli és cole-slaw sali dukál. Nagyon eltalált kombináció 🙂
A klasszikussabb ízek után pedig jött a Bárány Burger. Itt is egy isteni finom szaftos husi a központi elem. Mellette viszont rukkola, céklás lilakáposzta és házi majonéz kapott helyet a buciban. Ráadásul köretként még francia lecsó is érkezett. Uhhh… igazi ízorgia 🙂 🙂
De itt még nem álltunk meg. Két desszertet is választottunk. Az egyik egy pohárba töltött sajttorta, a másik pedig egy szilvás csokitorta volt. Természetesen mindkettő teljesen újragondolva, zseniális ízekkel és tálalásban 🙂
És ha már Egerben vagytok, ne felejtsetek el bort is kóstolni 🙂 A Brumbrum és a Macok csapata a borvidék legkiválóbb tételeit válogatja a borlapjára, úgyhogy válogassatok bátran 🙂
Szóval ha erre jártok, HAMMolásra fel 🙂