A 9. kerületi Tűzoltó utca egyik csendes belső udvarában találjuk immár 2 éve Budapest egyik legjobb gourmet burgerezőjét, a Pesti Burger és Bárt. Már nagyon rég nem jártunk náluk, de most egymás után kétszer is ott HAMMoltunk.
A csapat profi és kedves. A hely hangulatos, ha pedig jó idő van, akár a teraszon is bekebelezhetjük a burgerünket. Viszont ha bent ültök le, akkor az üvegfal mögött végignézhetitek, hogyan készítik a rendelt burgereteket ?
Az állandó étlap mellett minden héten van egy heti burgerük is. Mivel mi két egymás követő héten is Náluk jártunk, két ilyen heti burgert is megkóstoltunk.
Az első Heti Burgerben a 15 dkg-s füstölt husi mellett füstölt paprikás, szárított paradicsomos alioli, bébi római saláta, jalapeno, cheddar sajt, paradicsom és friss zöldfűszerek (petrezselyem, újhagyma, tárkony, menta) kaptak helyet. Ahogy az isteni szaftos husi íze mellé megérkezik a menta frissessége, és a jalapeno pikánssága, az igazi ízrobbanás. ? De a legjobb, hogy egyik alapanyag sem nyomja el a másikat, hanem az összes íz kiegészíti egymást. Zseni.
A második Heti Burger sem maradt el az előzőtől. Itt az alioli snidlinges-tárkonyos, amire a saláta és paradicsom mellé marinált lilahagyma, grillezett gomolya, bacon és rózsabors került. Ez is nagyon nagyon ütős kombináció lett ?
Természetesen az állandó étlapról is választottunk ?
Az első versenyző a Füstölt Burger lett. Ahogy a neve már mutatja, a buciban isteni szaftos füstölt husi adja az alapot, ami mellé cheddar sajt, bacon, sült paradicsom, kecskesajttal töltött jalapeno, római saláta, hagymalekvár és alioli került. Nagyon szaftos és ízes ?
A második választásunk az étlapról egy klasszikus, a Pirított Sonkás Sajtburger lett. A szaftos husi, a saláta és paradicsom mellett cheddar sajt, fekete-erdő sonka, alioli és hagymalekvár került a buciba. Semmi túlbonyolítás, csak isteni ízek ?
A burgerek mellé klasszik sültkrumpli helyett előre készült chipset választhattok, ami mellé házi mártogatóst is kérhettek.
Ha erre jártok, bátran nézzetek be egy isteni burgerre ?